3 Michelinsterren voor restaurant skiresort in Alpen: teller in Frankrijk staat op 27

EPA
De Michelingids voor Frankrijk heeft drie sterren gegeven aan het restaurant van een skiresort in de Alpen, zo blijkt uit de editie van 2017 die vandaag verschijnt. De sterren voor Le 1947 van chef Yannick Alleno in Courchevel brengt het aantal driesterrenrestaurants in Frankrijk op 27.

Er zijn dit jaar geen sterren afgenomen in deze categorie. Alleno had al drie sterren voor zijn restaurant in Parijs, Pavillon Ledoyen.

Le 1947 biedt "een memorabele ervaring die de reis ongetwijfeld waard is (...)", zei Michael Ellis, de directeur van de Guide Michelin. Het is "echt emotionele keuken die de rijkdom van de Alpen in Savoie tot uiting laat komen", waarbij regionale producten gebruikt worden zoals plaatselijke zoetwatervis en bergkruiden, voegde Ellis eraan toe.

De ervaring kan ook memorabel zijn voor de portemonnee van fijnproever: de gemiddelde prijs van een menu zonder drank gaat van 127 tot 450 euro, volgens de website van Michelin.

Recordjaar

De Michelingids heeft dit jaar zeventig nieuwe sterren uitgedeeld, het hoogste aantal in tien jaar. In totaal werden 616 restaurants onderscheiden met één of meer sterren.

Likoké, het restaurant van Piet Huysentruyt in Les Vans, Ardèche, behoudt zijn ster.

Michelin, een bandenfabrikant, publiceert de restaurantgids al meer dan een eeuw. Ondertussen bestaat de gids voor 28 landen. In België is de gids vanaf 15 februari te koop.