3 ‘mariachi’s’ openen vuur op toeristisch plein in Mexico: 4 doden, 9 gewonden

Drie van de vele mariachi's op het plein kijken toe op de plaats delict.
Thomson Reuters Drie van de vele mariachi's op het plein kijken toe op de plaats delict.
Op vrijdag openden drie schutters het vuur aan de rand van Plaza Garibaldi, een toeristisch plein in Mexico-Stad. Het drietal, dat gekleed was als mariachi-muzikanten, kon wegvluchten op hun brommers. Er vielen 4 doden en minstens 9 gewonden.

Op vrijdagavond om halfelf werd het drukbezochte Garibaldi-plein in Mexico-Stad opgeschrikt door drie schutters. Ze openden er het vuur op de menigte en doodden zo vier passanten. Negen anderen raakten gewond. In totaal vond de politie meer dan 60 kogelhulzen.

De schutters waren verkleed als een mariachi-band (een traditionele Mexicaanse muziekgroep) en konden zo makkelijk opgaan in de menigte. Het plein staat namelijk bekend om zijn vele mariachi’s die de talrijke toeristen vermaken. Na de schietpartij kon het drietal wegvluchten op hun brommers. De politie trachtte hen nog te achtervolgen, maar raakte ze uiteindelijk kwijt.

Thomson Reuters

Meest beruchte wijk

De laatste jaren wordt de Mexicaanse hoofdstad weer meer en meer geplaagd door extreem geweld. De politie wijdt dit aan de drukke drugstrafiek die in de stad plaatsvindt. Toch is een grootschalige aanval als deze eerder zeldzaam.

Hoewel het Garibaldiplein nog net binnen het toeristische centrum valt, grenst het aan de Tepito-buurt, één van de meest beruchte wijken van de stad. In deze buurt vallen vaker doden bij gevechten tussen rivaliserende bendes.

Thomson Reuters2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Charlotte De greef

    Goede reden om er niet meer op vakantie te gaan. De Mexicanen zullen wel anders piepen als het geld van de toeristen wegblijft, en zullen dan misschien harder hun best doen om het gevaar in te dijken en dergelijke criminelen te pakken...

  • Tessa Vandermout

    Te veel naar Desperado gekeken zeker.