3-jarig kind zwaargewond nadat het 56 keer gebeten wordt door Mechelse herder in Grasse

Shutterstock
Een oplopende ruzie tussen twee mannen in de Zuid-Franse stad Grasse is uitgelopen op een drama voor het 3-jarige kind van een van hen. Toen het kleintje door de commotie begon te huilen werd het aangevallen door een Mechelse herder en maar liefst 56 keer gebeten.

De feiten gebeurden zondag, volgens de regionale krant Nice-Matin. Enkele buren waren toen samengekomen voor een diner en daarbij werd stevig gedronken.

Ruzie

Op zeker moment kreeg de gastheer ruzie met de vader van het kind en ze begonnen zelfs te vechten. De hond van de gastheer – een Mechelse herder – kwam tussenbeide om zijn baasje te verdedigen en beet de vader van het kind, een twintiger.


Door alle commotie begon het kind van de gebeten man te huilen en daarop keerde de hond zich tegen hem. Het dier viel aan en beet het kind maar liefst 56 keer over zijn hele lichaam. Het kind werd zwaargewond naar het ziekenhuis in Nice gebracht en bleek vooral in de armen en dijen gebeten te zijn.

De vader van het kind en de gastheer van het etentje werden opgepakt en aangehouden, maar ze werden maandag al weer vrijgelaten. Ze zullen later nog een verklaring moeten afleggen omdat ze te zwaar onder invloed waren van alcohol op het moment van de feiten. Ook de sociale dienst zal langsgaan en een onderzoek instellen.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christine Laevers

  Wat doet een 3-jarig kind bij zwaar zuipende mannen ?

 • frans vereken

  Elke hond heeft een zekere hekel aan iemand die teveel gedronken heeft. De enige verantwoordelijken hier zijn de volwassenen.

 • Patrick Rasschaert

  @Werner Vandenbrouck artikel niet gelezen misschien: hij was bezig met ruzie te maken met een gast beiden in dronken toestand. De hond wilde de gastheer, zijn baasje beschermen. Wat er verder precies is gebeurd wordt niet vermeld maar blijkbaar is de hond omwille van één of andere reden opgehitst geweest om zo te reageren.

 • ivan Gabriels

  Alcohol is de oorzaak.Ist nie op de weg,oft cafe o.a.Naar en feestje gaan.Zich bezuipen,met hond erbij....onverantwoord!Maar noch altijd zijn ze blind,van wat alcohol en drugs,en geld zich zelf,en anderen aandoen.....

 • Rayan El Arami

  56 Keer gebeten? Die hond moet zich serieus in het nauw gedreven gevoeld hebben of zwaar opgehitst geweest zijn. Ik denk dat we nog niet de helft van het hele verhaal kennen inzake wat daar juist gebeurt is.