29 talibanstrijders gedood in noorden van Afghanistan

UNKNOWN
Bij een reeks gevechten in het noorden van Afghanistan zijn drie Afghaanse militairen en 29 talibanstrijders gedood, zo heeft een provinciegouverneur vandaag gezegd.

Afghaanse militairen van het regeringsleger en speciale troepen van de Verenigde Staten vochten gisteravond met een groep talibanstrijders in het district Archi in de provincie Kunduz, waarbij veertien opstandelingen gedood werden, zei gouverneur Mohammad Omar. Vier mannen werden gevangengenomen.

Vier andere talibanstrijders en drie Afghaanse soldaten sneuvelden bij gevechten in het disctrict Emam Saheb, voegde de gouverneur eraan toe. Negen strijders, onder wie een commandant en een Pakistaan, werden gedood en meer dan tien anderen raakten gewond in het district Chardarah en de regio Khewaja Ghar.

Het geweld neemt toe in de noordelijke regio, die relatief rustig was vergeleken met de zuidelijke en oostelijke provincies, waar de taliban hun machtsbasis hebben. De militanten hebben nu van verscheidene districten in Kunduz en de naburige provincie Baghlan hun belangrijkste actieterrein in het noorden gemaakt. (dpa/ddh)