28 op zee geredde migranten besmet met Covid-19

Migranten wachten in een rubberboot op redding van Sea-Watch 3 voor de Libische kust in de Middellandse Zee op 17 juni 2020.
via REUTERS Migranten wachten in een rubberboot op redding van Sea-Watch 3 voor de Libische kust in de Middellandse Zee op 17 juni 2020.
Enkele dagen na hun aankomst op Sicilië hebben 28 van de 211 migranten die gered werden door het schip Sea-Watch 3 een positieve coronatest afgelegd. Dat meldt het Italiaanse persagentschap Ansa vandaag. Ze worden ondergebracht in het quarantaineschip Moby Zaza, dat voor de Siciliaanse kust ligt.

Het Duitse reddingsschip is afgelopen weekend aangemeerd in een Siciliaanse haven. Vanwege de coronacrisis moeten de migranten die aankomen op reddingsschepen in Italië op een ander schip twee weken in quarantaine.

De opvarenden van de Sea-Watch 3 waren gered van drie verschillende boten. Een woordvoerder van Sea-Watch laat weten dat de organisatie nog niet officieel op de hoogte werd gebracht van de coronabesmettingen. De president van de regio Sicilië Nello Musumeci heeft de besmettingen wel bevestigd aan de media.
13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Lucien Switten

  Covid-19, en wat met TBC, malaria, hondsdolheid, mazelen, enz? Wie draait op voor het risico en de kosten?

 • henri savelkoul

  Eigenaar van sea. Watch laten opdraaien voor de kosten dan is deze mensen smokkel gedaan

 • chris eeckhout

  Of hoe een en eindeloze en niet te stoppen stroom illegalen ( door tussenkomst van malafide organisaties en mensensmokkelaars) niet alleen een bijkomend gezondheidsrisico voor zichzelf vormen, maar ook voor de landen, hun burgers en hulpverleners waar zij ontschepen. En Europa ? Sliep rustig voort !!

 • Ilse Verlinden

  Sorry, ik dacht dat reizen van en naar Europa verboden was? Waarom toch altijd uitzonderingen toestaan? Zo importeer je gewoon weer het virus. Migranten redden is ok, maar breng ze terug naar hun eigen continent.

 • YVES DE GROOTE

  Deze mensen werden niet "gered" maar " illegaal binnen gesmokkeld". Dat is niet hetzelfde.