26 nieuwe besmettingen met coronavirus vastgesteld in China

REUTERS
In China zijn zondag 26 nieuwe besmettingen met het coronavirus gemeld. Dat hebben de Chinese gezondheidsdiensten meegedeeld.

De meeste coronagevallen werden gemeld in de hoofdstad Peking, waar 22 besmettingen plaatsvonden. Er werden ook drie besmettingen geteld in de provincie Hebei, vlak bij Peking. Tot slot was er ook nog één geïmporteerde besmetting.

Nadat China wekenlang geen nieuwe ziektegevallen had gemeld, werd op 11 juni een nieuwe uitbraak vastgesteld aan de groothandelsmarkt Xinfadi in Peking. Het totale aantal nieuwe besmettingen in de hoofdstad ligt intussen op 227.

De stad heeft verschillende maatregelen getroffen om de verdere verspreiding van het virus af te remmen. Er werden scholen gesloten, wijken in quarantaine geplaatst en niet essentiële reizen werden verboden. Er wordt ook massaal ingezet op tests.

REUTERS1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Rudy Jacobs

    nog altijd meer besmettingen in vlaanderen dat in vergelijking maar een dorpje is tegenover Beyjing