26 doden bij hevige brand flatgebouw Bangladesh: eigenaar opgepakt

Photo News
In Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh, heeft de politie de eigenaar opgepakt van een flatgebouw waar twee dagen geleden een hevige brand woedde. Bij de vlammenzee kwamen 26 mensen om het leven.

Het vuur brak uit in een kantoor van de Faruk Rupayan Tower, een flatgebouw met 22 verdiepingen. Naast de vele doden raakten ook minstens 70 mensen gewond. Een aantal slachtoffers sprong naar beneden om aan de vlammen te ontsnappen.

AFP

De politie pakte vandaag Tasbirul Islam op, één van de eigenaars van het gebouw. De man is ook de leider van de oppositiepartij Bangladesh Nationalist Party. Volgens de politie waren er niet genoeg brandveiligheidsmaatregelen getroffen in het gebouw.

"Het is niet zomaar een ongeval. Nalatigheid heeft het leven gekost aan verschillende mensen", aldus de minister van Huisvesting en Openbare Werken.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.