250 meter lange voetgangersbrug stort in: vier gewonden in Praag

twitter
In de Tsjechische hoofdstad Praag is rond 13.30 uur  een meer dan 250 meter lange voetgangersbrug in de rivier de Moldau gestort. Vier mensen raakten gewond en werden naar het ziekenhuis overgebracht, zo lieten de reddingsdiensten weten.

De brandweer zoekt met de hulp van watersporters in de rivier naar mogelijke andere slachtoffers. Daarbij wordt ook een helikopter ingezet. Het scheepvaartverkeer werd eveneens gewaarschuwd.

De brug verbindt het noordelijke stadsdeel Troja met het zogenaamde Keizerseiland. De hangconstructie dateert uit 1984. Het is nu aan een bouwkundig ingenieur om uit te zoeken waarom de drie meter brede loopbrug instortte. 

Twee van de gewonden zijn er erg aan toe. De zwaargewonden zijn een man en vrouw van in de zestig. 
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Mathieu Peeters

  Erg voor de gewonden en hopelijk komen ze er volledig boven op. En uiteraard ook erg voor de stad zelf, is zeer mooi, nog kunnen vaststellen in September van dit jaar.

 • Bert Wouters

  Wat heeft de EU hier nu mee te maken? Het is de bouwer die het niet goed heeft gedaan. Mogelijks om meer geld op te strijken.

 • Chris Deckers

  Brug in gerecycleerd ijzer van gerecycleerd ijzer van een gebouw dat van met gerecycleerde spanten opgetrokken werd. In de taal van 2017: "duurzaam". Die mensen in de Moldau zijn bijzaak, het is duurzaam en dat is wat telt.

 • Gerard Braeckmans

  Voor de rest staan er bruggen van enkele honderden jaren oud. Een moderne brug stort in, dat zal aan de kwaliteit liggen denk ik.

 • Thierry Vansweevelt

  Europese kwaliteit