25 militieleden gedood bij aanval door taliban in Afghanistan

Gewonden krijgen verzorging in een ziekenhuis.
AP Gewonden krijgen verzorging in een ziekenhuis.
In het noorden van Afghanistan zijn vandaag bij een aanval van de taliban zeker 25 leden van een pro-regeringsmilitie omgekomen. Dat heeft het Afghaanse ministerie van Defensie meegedeeld.

De aanval deed zich bij zonsopgang voor in het district Nahrin, in de noordelijke provincie Baghlan. De militieleden wilden een groep soldaten gaan helpen die omsingeld werd door de taliban, zo zegt Fawad Aman, een woordvoerder van het ministerie van Defensie. "Ze zijn in een hinderlaag gelopen toen ze de militairen wilden helpen. Jammer genoeg werden er 25 van hen gedood.”

De taliban hebben de aanval intussen opgeëist. De actie komt er net op een moment dat de VS en de taliban in Qatar beginnen aan een nieuwe reeks vredesgesprekken.

Vredesovereenkomst

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo, die dinsdag op bezoek was in de Afghaanse hoofdstad Kaboel, heeft verklaard dat hij "voor 1 september" een vredesovereenkomst met de taliban wil bereiken.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • MICHELINE GEVERS

    En wat doet Amerika daartegen? Niets. Terugtrekken, zoals ze al overal hebben gedaan. Liever een nieuw conflict: Iran wat een nog grotere nederlaag zal betekenen voor de USA.