25-jarige studente sterft in haar auto nadat ze geraakt wordt door verdwaalde kogel

University of Northern Iowa
Een 25-jarige vrouw uit Iowa is zondag omgekomen nadat ze werd getroffen door een verdwaalde kogel. Micalla Rettinger was onderweg naar huis van haar werk toen ze plots een nekschot kreeg. Ze bezweek achter haar stuur aan haar verwondingen. De politie looft een beloning uit om de schutter te vinden.

De dodelijke schietpartij vond zondagnacht plaats op een autostrade in Waterloo. Micalla was op de U.S. Highway 218 naar huis aan het rijden van haar werk toen ze uit het niets door een kogel werd getroffen. 

Nekschot

De kogel raakte de 25-jarige vrouw recht in haar nek via het raam langs de bestuurderskant en verwondde ook nog een 32-jarige vriend die in de passagiersstoel zat. De dertiger werd in zijn gezicht geschoten en ligt in het ziekenhuis. Een derde passagier in de auto bleef ongedeerd. 

Het mag een wonder heten dat de jonge Amerikaanse nog veilig haar auto aan de kant kon zetten. Daarna stierf ze. De ter plaatse geroepen hulpdiensten konden enkel nog haar overlijden vaststellen.

Geen doelwit

De politie zoekt nu volop naar de schutter en gaat ervan uit dat Micalla niet bewust werd doodgeschoten. “Er is niets dat aangeeft dat de slachtoffers op enige manier betrokken waren in bepaalde activiteiten die ervoor zouden zorgen dat ze op deze manier worden aangevallen”, schrijft de politie in een statement. 

Alles wijst er dus op dat Micalla per ongeluk werd geraakt door een verdwaalde kogel. Eén mogelijkheid is een jager die legaal dan wel illegaal in de omgeving op jacht was. De politie roept iedereen die in de buurt iets verdachts heeft gezien op om dat te melden en looft een beloning uit van 6.000 euro voor een tip over de schutter.

Tandarts

De jonge vrouw studeerde in 2016 af aan de University of Northern Iowa. Ze behaalde er haar diploma in de biologie en speelde ook in het softballteam van de school. Momenteel studeerde ze verder om tandarts te worden. Ze had een baantje in een bar om wat bij te verdienen. “Het lijkt zo willekeurig, zo zinloos”, zucht haar vader. “Ik kan dit echt niet begrijpen. ”
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • johanneke li

    Per ongeluk? Dat geloof je toch zelf niet, iemand langs de kant van de weg zal doelbewust gemikt en geschoten hebben. Zou eenvoudig na te gaan moeten zijn of de weg langs een jachtgebied ligt of niet anders kan het al geen verdwaalde kogel zijn.. En gezien het snachts is gebeurd lijkt me dit pure moord, die schutter zal zich niet aangeven, mogelijks maakt hij later nog slachtoffers...