23 relschoppers gearresteerd na extreemrechts protest in Denemarken

In Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken, werden gisteren 23 relschoppers gearresteerd nadat een demonstratie van de extreemrechtse partij Hard Line uit de hand liep. De onrust ontstond nadat tegenbetogers stenen gooiden naar de politie en extreemrechtse betogers.
REUTERS In Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken, werden gisteren 23 relschoppers gearresteerd nadat een demonstratie van de extreemrechtse partij Hard Line uit de hand liep. De onrust ontstond nadat tegenbetogers stenen gooiden naar de politie en extreemrechtse betogers.
In Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken, werden gisteren 23 relschoppers gearresteerd nadat een demonstratie van de extreemrechtse partij Hard Line uit de hand liep. De onrust ontstond nadat tegenbetogers stenen gooiden naar de politie en extreemrechtse betogers. 

Gisteren organiseerde islamcriticus Rasmus Paludan, de oprichter van de anti-immigrantenpartij Hard Line, een protestactie in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Paludan staat erom bekend om tijdens zijn demonstraties de koran te verbranden in gebieden waar veel etnische minderheidsgroepen wonen. 

Gisteren werd Paludan uit het gebied geëscorteerd voordat hij in staat was om de koran te verbranden als onderdeel van zijn geplande protest. Een tweehonderdtal omstaanders gooiden namelijk stenen naar Paludan en de aanwezige politie. Daarop besliste de politie om de islamcriticus te beschermen en traangas in te zetten om de tegenbetogers uit elkaar te jagen.

Eerder op de dag besloot de politie om het protest van Mjølnerparken naar Blågårdsplads te verplaatsen, een plein dichter bij het stadscentrum, nadat een auto gisteren rond 1 uur ‘s nachts in het park was ontploft. Uiteindelijk bleek dat het eerste van vele voertuigen te zijn die gisteren in brand werden gestoken. In totaal rapporteerde de politie minstens 70 gelijkaardige branden.

EPA

Kritiek

Paludan’s retoriek en methoden werden zwaar bekritiseerd door vooraanstaande politici, waaronder premier Lars Løkke Rasmussen: "Ik ben volledig oneens met Paludans betekenisloze provocaties die niets anders doen dan verdeeldheid zaaien. Kom hem tegemoet met argumenten, niet met geweld.”

De Deense Islamcriticus en advocaat Rasmus Paludan kwam eerder al in opspraak. Zo kreeg hij al een voorwaardelijke gevangenisstraf voor het maken van vernederende opmerkingen over zwarte Zuid-Afrikanen op YouTube. 

De Deense Islamcriticus en advocaat Rasmus Paludan.
Twitter De Deense Islamcriticus en advocaat Rasmus Paludan.7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Benny Deridder

  Dat is de reden dat waarom de media zo tegen de sociale media en hun "fake news" is. Allicht circuleert er op de sociale media fake news, maar anderzijds worden op deze sociale media feiten ongezouten weergegeven, niet politiek correct ingekleurd. En dat stoort de politiek correcte dictatuur.

 • Patrik De Weirdt

  Eens te meer wordt hier een hoofding gebruikt die een volledig verkeerd beeld geven van de gebeurtenissen. Het waren de tegenbetogers die hier amok maakten en niet de Harrd Line-betogers.

 • Mark Dondersteen

  Wederom tegenbetogers welke in de fout gegaan zijn. Correcte kop in deze: 23 extreem Linkse relschoppers gearresteerd, media stop met het demoniseren van conservatieven en deze weg te zetten als extreem rechts!

 • Gio Van Gavere

  Voor de halve verstaander, extreem links heeft andermaal geweld gebruikt om anders denkenden het spreken te beletten.

 • Karel Van Geel

  Zoals steeds het geval is zijn het de linkse anti democraten die met geweld vreedzame manifestaties verstoren en is het de "correcte" pers die er op zijn minst gezegd misleidend over berichten zoals met de titel van dit artikel.