21 migranten bij oversteek van Het Kanaal gered

Archiefbeeld ter illustratie.
AFP Archiefbeeld ter illustratie.
Eenentwintig migranten die in drie boten zaterdag Het Kanaal wilden oversteken, werden gered toen ze in de problemen kwamen bij hun plan om Groot-Brittannië te bereiken. Dat heeft de maritieme prefectuur in Pas-de-Calais gezegd.

Omstreeks 2 uur werd het Regionale Bewakings- en Reddingscentrum van Gris-Nez gewaarschuwd "dat een boot met vier migranten aan boord" zich ongeveer twee kilometer ten noordoosten van Sangatte bevond. Dat heeft de maritieme prefectuur van het Kanaal en de Noordzee bekendgemaakt in een persbericht. Deze vier mensen, "in ernstige onderkoeling", werden opgevangen terwijl hun boot kapseisde. Ze zijn allemaal "veilig en wel".

Later op de avond, rond 3 uur 's nachts, riep een persoon om hulp en beweerde dat hij op zee was met andere personen vier kilometer ten noorden van Calais. Op de kapotte opblaasboot zaten 13 migranten die door de grenspolitie werden opgenomen.

Rond 9 uur werd het centrum van Griz-Nez "gewaarschuwd door een Belgische zeilboot dat een opblaasbare kajakboot met vier migranten aan boord" was "in de buurt van het kanaal van de haven van Calais". Deze vier mensen werden gevonden en opgepikt door de Franse gendarmerie van Calais. 
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Johan Billiet

  Deze mensen komen blijkbaar ongehinderd het land in, grotere opblaasbare boten kopen is er evenmin een probleem, en nog makkelijker is het om het land weer te verlaten inclusief boot...Ik heb liever de periode van voor Schengen terug...toen was de grensoverschrijdende criminaliteit en illegaliteit niet zo mobiel en makkelijk...

 • Joris De Crom

  Joris De Crom Wie heeft ze deze boten geleverd en verteld hoe ze het kanaal moeten oversteken, dit is geen brede rivier dat je oversteekt. Openlijk vertellen ze het dat hier een einde aan komt.

 • Jan vanderwallen

  Waarom slagen we er nog steeds niet in om illegalen op te pakken, op te sluiten en uit te wijzen?

 • ARLETTE STRUMANE

  Toen Groot Brittannië bij de EU wou had men als voorwaarde moeten eisen dat identiteitskaarten verplicht waren ! Het is net dit dat het land zo aantrekkelijk maakt voor geboefte, zwartwerkers . Waarom neemt het vaste land nog steeds alle werk en kosten op zich als de oplossing simpel is en bij Groot-Brittannië ligt ?