21 doden bij brand in steenkoolmijn in China

Archieffoto.
PHOTO_NEWS Archieffoto.
Bij een brand in een steenkoolmijn in de Chinese provincie Heilongjiang, in het noordoosten van het land, zijn minstens 21 doden gevallen. Dat meldt het staatspersagentschap Xinhua. Eén persoon wordt nog vermist.

De brand brak vrijdagavond laat uit in de mijnsite in Jixi, vlakbij de Russische grens, die wordt uitgebaat door het staatsbedrijf Longmay Mining Holding Group, aldus Xinhua. De reddingsdiensten troffen al de lichamen aan van 21 mijnwerkers, en zijn nog steeds op zoek naar één vermiste persoon, meldden de lokale autoriteiten. In totaal bevonden zich 38 mensen onder de grond toen de brand uitbrak. Zestien van hen konden ontkomen.

In China, de grootste steenkoolproducent ter wereld, gebeuren regelmatig ernstige ongevallen in de mijnen, waar de veiligheidsomstandigheden vaak erbarmelijk zijn en veel corruptie woedt, waardoor de bedrijven gemakkelijk kunnen ontsnappen aan controles. Vorig jaar kwamen alleen al bij ongevallen in mijnen 931 mensen om het leven, aldus een hoge verantwoordelijke van de veiligheidsdiensten eerder dit jaar.

In juli werden nog zes mannen gered uit een ondergelopen steenkoolmijn in Heilongjiang, nadat ze een week onder de grond hadden gezeten na een ongeval waarbij vier doden vielen.