200 gewonden bij botsing in metro van Seoel

REUTERS
Ongeveer 200 mensen zijn gewond geraakt toen in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel twee treinen van de ondergrondse op elkaar botsten. Niemand is er ernstig aan toe, hebben de autoriteiten volgens de lokale tv-zender YTN laten weten. Volgens de eerste elementen van het onderzoek zou bij de trein die op de andere is ingereden het automatische remsysteem niet hebben gewerkt, terwijl de bestuurder te laat de stilstaande trein had gezien. Hij remde wel manueel, maar de afstand was "te dicht" om een botsing te vermijden.

Het incident gebeurde op de drukste metrolijn in de miljoenenstad. Eén metrotrein is ontspoord door de klap, die bij een station plaatsvond. Veel passagiers raakten niet door de botsing zelf gewond, maar pas toen zij uit de metro sprongen om over de rails naar het perron te lopen.

REUTERS

Het incident vond rond 15.32 uur (lokale tijd) plaats, toen een metro zijn voorganger ramde die stilstond bij de halte Sangwangsimni.

EPA

Het ongeluk gebeurde zo'n twee weken na de grootste scheepsramp in Zuid-Korea in decennia. Doordat een veerboot kapseisde, kwamen zeker 226 opvarenden, onder wie veel scholieren, om het leven. Tientallen anderen worden nog altijd vermist.

REUTERS