20 tot 41 jaar cel voor mannen die gedurende 5 jaar seks hadden met boerderijdieren

Matthew Brubaker, Marc Measnikoff en Terry Wallace (v.l.n.r.).
Clearfield County District Attorney Matthew Brubaker, Marc Measnikoff en Terry Wallace (v.l.n.r.).
“Dit is van het walgelijkste en smerigste gedrag dat ik ooit heb gezien.” Dat heeft de Amerikaanse rechter Paul E. Cherry gezegd toen hij drie mannen veroordeelde die over een periode van 5 jaar seks hadden gehad met paarden, honden, een geit en een koe op een geïmproviseerde boerderij in Munson, Pennsylvania.

Matthew Brubaker (31), Terry Wallace (41) en Marc Measnikoff (34) werden in de zomer van vorig jaar opgepakt, nadat een tiener die ze dwongen om hen te helpen naar de politie was gestapt. De jongen (16) moest de dieren vasthouden terwijl de mannen er seks mee hadden.

9 paarden

De drie werden beschuldigd van 730 strafrechtelijke feiten van seks met dieren, 730 gevallen van dierenmishandeling én het in gevaar brengen van het welzijn van een kind. Bij de feiten waren 9 paarden, een koe een geit en een onbekend aantal honden betrokken.


Het trio misbruikte de dieren in een speciaal gemaakte hok. De politie vond bij een huiszoeking “een groot aantal zelfgemaakte video’s, opnamemateriaal en camera’s”. Volgens openbare aanklager William Shaw Jr. ging het om een van de extreemste gevallen van dierenmishandeling die hij ooit had gezien en stonden de beelden die de mannen maakten van hun illegale activiteiten op zijn netvlies “gebrand”. “Ze zullen me de rest van mijn leven bijblijven”, klonk het.

Brubaker bekende dat hij seks had gehad met de paarden, de koe, de geit en zijn eigen hond. Measnikoff zei dat hij seks had gehad met de paarden, maar niet met de honden.

Alle drie de beschuldigden kregen een celstraf van 20 tot 41 jaar. Hun advocaten noemden dat “buiten proportie” omdat ze allemaal nog een blanco strafblad hadden.

Dierenbescherming

De tiener die op de boerderij woonde en alarm sloeg, werd in beschermende bewaring genomen. Hij zou zelf niet misbruikt zijn. De dierenbescherming ontfermde zich over de misbruikte dieren en zocht een nieuwe thuis voor hen.
31 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Nathalie Hitters

  Straf is juist, maar laten we dan alsjeblieft nog zwaardere straffen geven aan verkrachters van mensen. Dat zou correct zijn.

 • Dirk VdBergen

  Hier in Belgie hadden ze ervan af gekomen met een enkelbandje en een waarschuwing. We kunnen nog leren van USA.

 • Mathieu Wattenij

  Hoe bestaat het.. uiterst ziek dit!

 • stefan crama

  Walgelijk maar als ze een vrouw meerdere keren zouden verkrachten komen ze er veel goedkoper van af. Normvervaging van jewelste.

 • Nicolas Van Hoecke

  Straf is toch terecht zeker? Het gaat hier over 800x mishandelingen hé niet 1x + voorbedachte rade + gefilmd (en mss verspreid) + trauma voor die andere jongen. Leve de straffen in USA, kan Europa nog wat van leren. En zeker geen psychiatrie, ze weten zeer goed wat ze doen en doen het bewust en voor hun vermaak.