20 paarden uit zelfde kudde doodgeschoten in Kentucky: “Een slagveld”

Facebook Dumas Rescue
De politie in het Amerikaanse Floyd County (Kentucky) spoort de onbekende(n) op die 20 paarden uit dezelfde kudde heeft doodgeschoten. De eerste melding over een veertiental gedode dieren dateert van 16 december, nog eens zes kerkassen zijn afgelopen zondag met een kogel in het hoofd aangetroffen. “Een slagveld voor paarden”, luidde de omschrijving van het plaatselijke dierenasiel dat instaat voor de verzorging van de dieren.

Onder de geschoten dieren waren zowel veulens als drachtige merries. Ze maakten deel uit van een verwilderde kudde van zo’n 35 paarden die door een groot gebied rondom een verlaten mijnsite in oostelijk Kentucky zwerft.

 Het zijn paarden waarvan de eigenaren afstand hebben gedaan. Ze zijn bij elkaar gebracht door het asiel Dumas Rescue. De paarden zijn niet wild en schuwen contact met mensen allerminst.

De politie gaat ervan uit dat de dieren nagenoeg gelijktijdig om het leven zijn gebracht. Plaatselijk sheriff John Hunt spreekt van een van de ergste gevallen van dierenmishandeling uit zijn carrière. Hulporganisatie Dumas Rescue heeft hun aanvankelijke beloning van 15.000 dollar inmiddels opgetrokken naar 20.000 dollar (18.000 euro) voor degene wiens gouden tip naar de dader(s) leidt. Medewerkers van het dierenasiel zoeken nog tot zaterdag in het gebied naar dieren die de slachtpartij eventueel hebben overleefd.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Roland Foelen

  Ik hoop dat die daders snel worden gepakt en zwaar worden gestraft.

 • Feline Noé

  Levenslang in een donkere kleine cel steken en laten denken over wat die gedaan heeft. Hopelijk duurt het geen 100 jaar tegen ze daar wapens nu eens eindelijk verbieden. Het is gewoon te gemakkelijk om te doden en levens te nemen. Met steentjes of een bb gun was die niet ver geraakt.

 • Marijke Molenberghs

  Levenslang gevangenis straf.

 • eric brack

  Hoe kan je toch zo ontspoort zijn om zulke dingen te doen ? hopelijk worden de daders snel gevat en een paar jaar achter de tralies gezet !