20 gewonden nadat vrouw zichzelf opblaast in hoofdstad Tunesië

AFP
In het centrum van de Tunesische hoofdstad Tunis heeft zich deze middag een zware explosie voorgedaan. Volgens het ministerie van Binnenlandse zaken heeft een vrouw zich opgeblazen op de Avenue Habib Bourguiba, een van de drukste straten van de stad, in de buurt van politievoertuigen. Twintig mensen - vijftien agenten en vijf burgers - raakten gewond. De meesten liepen lichte verwondingen op. De zelfmoordterroriste kwam om.

De aanslag gebeurde op de avenue Bourguiba, de hoofdstraat van Tunis, waar onder meer veel cafés en luxehotels zijn gevestigd. Ook het kantoor van het ministerie van Binnenlandse Zaken en onder meer de Franse ambassade zijn gelegen in de avenue Bourguiba.

De dader van de aanslag is een 30-jarige vrouw uit de havenstad Mahdia, zo zegt het binnenlandministerie. Ze was niet bekend bij de politie en de autoriteiten hadden geen weet van banden met terroristische organisaties. 
De vrouw studeerde Engels aan de universiteit. “Ze verliet haar stad drie dagen geleden. Ze zei tegen haar familie dat ze in de hoofdstad naar werk ging zoeken”, zei een functionaris bij het departement.

Eerste aanslag in drie jaar

Het is de eerste aanslag in de Tunesische hoofdstad sinds drie jaar. In november 2015 kwamen twaalf mensen en de aanslagpleger om het leven bij een terreuraanslag op een bus van de presidentiële garde. Eerder in hetzelfde jaar was er een aanslag op een toeristenstrand in Sousse en in het populaire Bardo-museum in Tunis. Bijna zestig mensen kwamen daarbij om.

Noodtoestand verlengd

Pas onlangs werd de noodtoestand in Tunesië verlengd. Vooral in de regio’s langs de Algerijnse en Libische grenzen zijn er geregeld aanslagen op veiligheidstroepen.

AFP
REUTERS/
REUTERS/Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.