20.000 mensen vast na kettingbotsing in Tsjechië

UNKNOWN

Een hevige sneeuwstorm heeft vanmorgen een spectaculaire kettingbotsing veroorzaakt met honderden personenenwagens, vrachtwagens en bussen op de belangrijkste Tsjechische verkeersader tussen Praag en Brno (oosten). Dat heeft de politie meegedeeld.

33 gewonden
Ongeveer 20.000 mensen waren deze namiddag op de snelweg geblokkeerd, na de kettingbotsing waarbij minstens 33 gewonden vielen. Zes mensen zijn er erg aan toe, aldus de brandweer.

Overal voertuigen
"Hoe ver je ook maar kijkt, je ziet enkel bij het ongeval betrokken voertuigen. Er zijn reddingshelikopters ter plaatse, de brandweer en politie is massaal aanwezig. Ik heb nog nooit zoiets gezien", schreef een ingesloten vrouw, Katerina Buzkova op de nieuwssite www.idnes.cz. "Er is geen paniek, maar we weten nog altijd niet hoelang we hier nog moeten blijven. We beginnen ook honger te krijgen", voegde ze eraan toe.

Afgesloten
Bij het ongeval waren in totaal 116 voertuigen betrokken. Een groot deel van de snelweg op een honderdtal kilometer van Praag blijft afgesloten. De wegomleiding veroorzaakte dan weer monsterfiles op de andere wegen in dit bergachtige gebied.

Na een korte lenteachtige periode begon het begin deze week weer te sneeuwen in Tsjechië en Slovakije. (afp/dpa/ka)

UNKNOWN
UNKNOWN
UNKNOWN
UNKNOWN
UNKNOWN