2 op 3 Amerikanen vinden dat Trump "weinig tot niets" gepresteerd heeft, een jaar na verkiezing

Photo News
Een jaar na zijn verkiezing in het Witte Huis vindt twee derde van de Amerikanen dat Donald Trump "weinig of niets" gepresteerd heeft, zo geeft een peiling aan die zondag gepubliceerd werd door de krant The Washington Post en de tv-zender ABC News.

Volgens de peiling vindt 59 procent van de ondervraagden dat de Amerikaanse president, die op 8 november 2016 verkozen werd en op 20 januari in functie trad, zijn werk niet goed doet, terwijl slechts 37 procent meent dat hij goed bezig is.

Het is het slechtste resultaat voor een staatshoofd in dit stadium van zijn mandaat in de recente geschiedenis van de Verenigde Staten, schrijft de krant.

Voor 65 procent van de ondervraagden doet de Republikeinse miljardair "weinig of niets", terwijl hij voortdurend opschept over zijn resultaten.
32 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Pete Schoonhuys

  Geert Matthys, als je de moeite zou doen om even wat opzoekingswerk te verrichten dan zal je zien dan een gecombineerde poll over de populariteit Trump op 37.8% zet. Daar zit dan bijvoorbeeld ook Rasmussen bij, die je bezwaarlijk links kan noemen. Daar gaat je stelling dus... SAD!

 • Geert Matthys

  Een peiling van linkse kranten is nutteloos, ze vragen enkel 90% linkse rakkers op een campus. 37% betekent concreet dat ie boven de 50 zit. Het draait maar om 1 ding: economie, daar doet ie het goed, en vernieuwde goedkopere healthcare komt er sowieso aangezien mensen geen 500 euro per maand kunnen betalen dus dat garandeert herverkiezing.

 • Francky Denys

  toch wel,iedere dag op het nieuws gekomen.

 • Diane Bernaerts

  Hij belooft veel en hij tweet veel, maar dat is het dan ook. En sommigen praten dat goed door te zeggen dat hij op alle vlakken wordt tegengewerkt: zegt dat dan al niet genoeg over hoe incompetent hij is en hoe zot zijn ideeën zijn? Vermits de Republikeinen een meerderheid hebben in Congres en Senaat

 • Gerda Rousseau

  Hahaha! Trump bashers zijn geweldig grappig! Hoeveel stokken ze hem ook in de wielen steken, tot spijt van wie 't benijdt, Trump doet de Amerikaanse economie weer opleven! En de meeste Amerikanen zijn daar zeer over te spreken. Als je natuurlijk alleen de opinie-pers leest weet je alleen wat ze je voorkauwen en wat ze willen dat je gelooft...