2 miljoen Afghaanse kinderen ondervoed

Een Afghaanse moeder met haar ernstig ondervoed kind in het ziekenhuis.
afp Een Afghaanse moeder met haar ernstig ondervoed kind in het ziekenhuis.
Honger bedreigt zo'n 2 miljoen kinderen jonger dan vijf in Afghanistan. Die alarmerende cijfers heeft Unicef bekend gemaakt. 

In Afghanistan zijn 2 miljoen kinderen onder de vijf jaar ondervoed. Van 600.000 onder hen is de toestand heel ernstig. Afghanistan komt met die verontrustende aantallen in het rijtje met Jemen en Zuid-Soedan, waar eveneens grote hongersnood heerst. Dat heeft UNICEF vrijdag bekendgemaakt.

Het Kinderfonds van de Verenigde Naties zegt in 2018 275.000 Afghaanse kinderen voedsel te hebben verstrekt via 1300 klinieken. Dit jaar zijn onder meer door gebrek aan fondsen en het oorlogsgeweld pas 73.000 minderjarigen bereikt. Door de grote droogte is het aantal gevallen van ondervoeding onder de kwetsbaarste jongeren met zeker 25 procent toegenomen. Volgens de laatste analyses is de situatie in 22 van de 34 Afghaanse provincies alarmerend.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Fred Demey

    om kinderen op de wereld te zetten en er geen toekomst voor te hebben hoef je niet gestudeerd te hebben.een geboortebeperking zou hier wel een oplossing bieden en niet alleen in dit land.....

  • Jan Verstrepen

    Ja als ze zelf hun probleem niet kunnen oplossen, wat wel opvalt is dat ze daar wel allemaal veel geld hebben om wapens te kopen.

  • Jan Van Leive

    De VN zijn er toch om deze situaties op te lossen , maar steken meer tijd en fortuinen in zaken als commissies die overal in eersteklashotels de wereld rond reizen om rapporten te schrijven over bvb wat België zowat 150 jaar geleden in Congo zou gedaan hebben .Maar de problemen in Syrië ,Venezuela, Jemen , Soedan en c° ,waarvoor die nutteloze organisatie in het leven geroepen is blijft links liggen ,stop met geld geven aan deze elitaire niksnutten