2 meisjes (15) wurgen man: "Hij wilde ons verkrachten"

epa
De Italiaanse stad Udine is opgeschrikt door een verkrachtingszaak die tot een moord heeft geleid. Twee vijftienjarige meisjes wurgden de 67-jarige Mirco Sacher nadat hij hen wilde verkrachten. Dat is tenminste de versie van de tienermeisje die het slachtoffer kenden. De politie wacht de autopsie en het verdere onderzoek af om zeker te zijn of die verklaring klopt. Het lijk van Sacher werd alvast met zijn broek op zijn enkels aangetroffen in een afgelegen veld in een buitenwijk van Udine. Bovendien werden op de borst van een van de meisje sporen aangetroffen die op een handgemeen kunnen wijzen. Anderzijds is er een groot gat in het tijdsgebruik van de studentes.

Zondagnacht kwamen de twee vijftienjarige meisjes op het politiebureau van Pordenone aangifte doen van de dood van de 67-jarige Mirco Sacher. Het lijk van de bejaarde man, een gepensioneerde spoorwegarbeider, was even tevoren in een afgelegen veld (zie onderstaande video) in een buitenwijk van Udine aangetroffen. Sacher lag op zijn buik, met zijn broek op zijn enkels. Volgens de eerste vaststellingen leek het erop dat de man een natuurlijke dood was gestorven.

Weggereden in auto
De man die het lijk had gevonden vertelde aan de politie dat hij even voordien drie personen in datzelfde veld had gezien nabij een kleine auto. De zaak kreeg een andere wending na de aangifte van de twee tienermeisjes. Zij verklaarden dat zijn dood het gevolg was van hun paniekreactie op een verkrachtingspoging. Ze konden hun aanrander afweren en hebben hem vervolgens gewurgd uit wettige zelfverdediging. Daarna zijn ze naar eigen zeggen weggereden in de witte Fiat Punto van Sacher en ze lieten hun aanrander dus achter in het veld.

Lift
Volgens de meisjes hadden ze Mirco Sacher, een vriend van hun familie, gebeld voor een lift naar het centrum van de stad. Op een bepaald moment reed Sacher met de meisjes naar het afgelegen veld en volgde de brutale verkrachtingspoging. Nadat ze hun aanrander gewurgd hadden, reden ze in paniek met zijn Fiat Punto naar een tankstation langs de autosnelweg in de buurt van Padua, enkele honderden kilometers naar het westen. Daar lieten ze zich oppikken door enkele vrienden uit Pordenone. Zij brachten hen naar het politiebureau.

Grondig onderzocht
Na hun verklaring werden de twee meisjes naar het commissariaat van Udine overgebracht en na ondervraging naar een detentiecentrum voor minderjarigen in Trieste. Tot 's avonds laat werden ze daar ondervraagd door kinderprocureur Chiara Degrassi op aanklacht van doodslag, al dan niet uit wettige zelfverdediging. Ze werden ook grondig medisch onderzocht. De juiste resultaten van dat onderzoek zijn nog niet bekend, maar volgens een bron dichtbij het onderzoek droeg een van de meisjes sporen van een gevecht op haar borst.

Camera's
Alles lijkt dus op een poging tot verkrachting gevolgd door een wurging uit wettige zelfverdediging. Toch zijn er nog enkele aspecten die onduidelijk blijven. Zo wordt nog nader onderzocht of de mogelijke aanrander de hulp kreeg van medeplichtigen en of er nog andere personen bij de zaak betrokken zijn. De witte Fiat Punto van Sacher werd inderdaad opgemerkt door de bewakingscamera's op de A4 nabij Udine in de richting van Padua. Het tijdstip doet wel vragen rijzen, want dat zou pas twee uur na de feiten gebeurd zijn. Daarom wil de politie weten wat de tienermeisjes ondertussen hebben uitgespookt. De beelden worden ook verder onderzocht om uit te maken of een van de twee meisjes daadwerkelijk aan het stuur zat of een andere persoon.

epa
epa