2.000 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen in twee woonwijken in Enschede

Een deel van het illegale vuurwerk was tot drie keer krachtiger dan de beruchte cobra’s. Dat laatste projectiel is te vergelijken met een kleine handgranaat.
ANP Een deel van het illegale vuurwerk was tot drie keer krachtiger dan de beruchte cobra’s. Dat laatste projectiel is te vergelijken met een kleine handgranaat.
Op twee locaties in woonwijken in het Nederlandse Enschede is 2.000 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. Een groot deel van het in beslag genomen materiaal bestaat uit zware explosieven, meldt de politie dinsdag. Op 13 mei 2000 ontplofte in Enschede nog een vuurwerkfabriek, wat 23 mensenlevens kostte.

De vondsten houden verband met de aanhouding van een 29-jarige man uit Enschede, die vorige week dinsdag op heterdaad werd betrapt met meerdere dozen vuurwerk in zijn auto. Vervolgens werd een onderzoek ingesteld dat leidde naar de plaatsen waar het vuurwerk lag opgeslagen.

“Zware explosieven”

“Vuurwerk is eigenlijk niet de juiste benaming, dit zijn zware explosieven”, laat een politiewoordvoerder weten aan de regionale zender RTV Oost.


Het grootste deel was hoogexplosieve pyrotechniek, dat alleen door professionals gebruikt mag worden. Volgens RTV Oost gaat het om "ultrazware projectielen: in een aantal gevallen zelfs drie keer zo zwaar als de beruchte cobra's".

De 29-jarige man is inmiddels weer vrijgelaten.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gaston FOUBERT

    Die zal nog een overschotje van 2000 gevonden hebben en er een centje aan willen verdienen hebben. Blijkbaar hebben ze daar hun les nog niet geleerd.