19-jarige Amerikaanse toerist bekent moord op agent in Rome

Mario Cerciello Rega was nog maar net terug van zijn huwelijksreis.
Photo News Mario Cerciello Rega was nog maar net terug van zijn huwelijksreis.
Een 19-jarige Amerikaanse tiener heeft de moord op een Italiaanse politieagent in Rome eerder deze week bekend. Dat zeggen Italiaanse media. Over de moord was veel ophef ontstaan, mede omdat de politie eerst gemeld had dat de dader een migrant uit Afrika zou zijn.  
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen aan.

De toerist was in Italië op reis samen met een 18-jarige vriend. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de moord en is gearresteerd. Eerder hadden de Italiaanse media gemeld dat de dader een migrant was van Noord-Afrikaanse origine. 

Mario Cerciello Rega, een Italiaanse politieagent van 35, werd vrijdag in de vroege ochtend doodgestoken.  Het incident deed zich voor in de centrale buurt Prati, vlakbij het Vaticaan. De agent was die nacht van dienst en werd opgeroepen omdat er een overval had plaatsgevonden. 

Een vrouw legt bloemen voor het politiekantoor waar Mario Cerciello Rega werkte.
AP Een vrouw legt bloemen voor het politiekantoor waar Mario Cerciello Rega werkte.

Volgens het Italiaanse persagentschap Ansa hadden de twee jongemannen drugs gekocht in de Trastevere wijk tijdens het uitgaan. Toen de twee merkten dat hun dealer hen aspirines in plaats van cocaïne had verkocht, stalen ze zijn rugzak. De dealer werd gevraagd 100 dollar op te hoesten om zijn rugzak terug te krijgen. 

De twee jongeren en de dealer spraken een plek af om het geld te overhandigen. Maar de dealer belde ook naar de politie om te melden dat hij beroofd was en liet weten wanneer de ontmoeting zou doorgaan. Rega en zijn collega gingen in burger naar de afgesproken plek en spraken de twee tieners aan.

“Een gouden kerel” 

Een vechtpartij volgde waarbij Rega verschillende keren met een mes werd gestoken. Hij werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed later aan zijn verwondingen. 

De twee vermoedelijke daders werden opgepakt nadat ze werden aangetroffen in een hotelkamer, verstopt achter een paneel van het plafond. Ze bekenden de aanval tijdens hun verhoor en werden in voorlopige hechtenis geplaatst. Net op tijd, want de Amerikanen zouden vrijdag terug naar huis keren. 

Huwelijksreis

Rega was net getrouwd en was nog maar een week terug van zijn huwelijksreis. “Hij had zijn bagage nog niet eens uitgepakt”, zegt een commandant van het politiekantoor aan Piazza Farnese Sandro Ottaviani, waar Rega werkte. “Hij was een gouden kerel”, voegt hij nog toe. “Hij heeft zichzelf nooit gespaard in het werk. Hij was een referentiepunt voor de hele buurt waar hij altijd iedereen hielp.” 

Photo News11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • didier de coster

  agenten moeten in feite elke maand een risicopremie krijgen , zeker in de steden , voor 100 eur wordt deze goede man vermoord door krapuul de luxe , aub steek dat hun hele hele hele leven binnen , nooit meer vrij

 • Kris Verbeek

  Gaat Trump nu ook aan de Italiaanse President vragen/eisen om deze "schatjes" vrij te laten, zoals hij eiste van de Zweedse eerste minister om een amerikaanse rapper, die iemand met een gebroken fles had bewerkt, vrij te laten?

 • Eddy DESMET

  Het beroep van politieagent is en blijft gevaarlijk en wordt onderschat.

 • stefan crama

  Levenslang in een Italiaanse gevangenis.

 • Bart Engels

  Zo diep intriest! Rest in peace ! De daders moeten levenslang krijgen!!!!