184 gewonden bij explosie in gevangenis Florida

Twitter
In Pansacola, Florida werden buurtbewoners vannacht opgeschrikt door een zware explosie in de Escambia County gevangenis. Het zou om een gasontploffing gaan, waarbij 184 gewonden en 2 doden vielen. Alle overige gedetineerden werden geëvacueerd en weggevoerd met (school)bussen.

"Het gaat zeer waarschijnlijk om een gasontploffing. Op het moment van de explosie waren er zo'n 600 gevangenen aanwezig. De gewonden zijn onder begeleiding afgevoerd naar ziekenhuizen in de omgeving. De overige gedetineerden zijn getransporteerd naar andere detentiecentra in Escambia County en Santa Rosa County", verklaart Escambia County Public Information Officer Kathleen Dough-Castro.

Door de explosie zakte een deel van het gebouw van de gevangenis in. Twee mannelijke gevangenen kwamen daarbij om. Hun identiteit werd nog niet vrijgegeven. Ook heel wat muren in de rest van gevangenis zouden nu onstabiel zijn.

Oorzaak nog onbekend
De gedetineerden die het er ongedeerd vanaf brachten, onder wie 200 vrouwen, werden naar andere instellingen overgebracht. De reddingswerken gaan intussen voort. De oorzaak is nog niet gekend.