18 overleden migranten gevonden in woestijn Niger

AFP
In de Sahara woestijn bij Niger zijn de lichamen van achttien West-Afrikaanse migranten gevonden. De migranten waren op weg naar de Libische kust om vanaf daar per boot naar Europa door te reizen.

De migranten, zeventien mannen en een vrouw, waren afkomstig uit Mali, Senegal, Guinee en Ivoorkust. Ze reden aanvankelijk in een terreinauto door de woestijn, maar kwamen zonder benzine te zitten. Een van hen kon een kameel vangen en probeerde daarop naar een nabijgelegen stad te rijden om water en hulp te halen. Maar hij viel onderweg en stierf. De rest van de groep stierf door uitdroging.

Veel meer doden
Volgens vluchtelingenorganisatie IOM proberen jaarlijks vele duizenden migranten de onherbergzame woestijn door te steken. "We moeten ons afvragen hoeveel mensen sterven in de woestijn, al voordat ze de Middelandse Zee hebben bereikt. We denken niet dat dit een geïsoleerd geval is, maar als de informatie niet systematisch wordt verzameld en er geen reddingsacties worden ondernomen, weten we niet precies hoeveel migranten vermist zijn," zegt Giuseppe Loprete, het hoofd van IOM in Niger.