18 jaar cel voor Britse man die pedofiliebeschuldigingen verzon

REUTERS
Een Britse man die enkele prominente figuren, onder wie voormalig Brits premier Edward Heath, valselijk had beschuldigd van pedofilie is veroordeeld tot 18 jaar cel. De beschuldigingen hadden geleid tot een grootschalig politieonderzoek.

Carl Beech, een voormalige werknemer van een liefdadigheidsinstelling voor kinderen en een verpleegkundige, werd maandag aan het hof van Newcastle veroordeeld voor het belemmeren van de rechtsgang.

Zijn beschuldigingen hadden geleid tot een grootschalig onderzoek, waarbij de politie huiszoekingen had uitgevoerd bij Edwin Bramall, een voormalig hoofd van het leger en veteraan van de Tweede Wereldoorlog, en bij voormalig Europees commissaris, Leon Brittan.

De 51-jarige Beech, beter bekend als “Nick”, had de prominente figuren beschuldigd van een pedofiele kring uit te oefenen en drie jongens te hebben vermoord. Beech beweerde dat een van de jongens voor zijn ogen werd gewurgd.

Zijn beschuldigingen haalden de krantenkoppen in 2014, waardoor er druk werd uitgeoefend op de politie. Politierechercheur Kenny McDonald beschreef in 2014 Beech’s beschuldigingen nog als “geloofwaardig”, maar de politie heeft uiteindelijk geen bewijs gevonden om de beschuldigingen te staven en heeft het onderzoek in 2016 afgesloten. Beech, zelf een veroordeelde pedofiel, kreeg vrijdag te horen dat hij voor 18 jaar naar de gevangenis moet.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.