18 gewonden nadat brandend busje inrijdt op voetgangers in Shanghai: "Ongeval, geen terrorisme"

Fotocredit: Weibo/Twitter
rv Fotocredit: Weibo/Twitter
In de Chinese miljoenenstad Shanghai is een brandend busje ingereden op voetgangers. Daarbij vielen zeker 18 gewonden. Drie mensen zijn er ernstig aan toe. Het incident gebeurde in de buurt van een Starbucks filiaal in het centrum van de stad. Volgens de politie gaat het om een ongeval en is er geen sprake van een terroristische daad.

Beelden die op sociale media de ronde doen, tonen een busje dat inrijdt op de menigte rond het Plein van het Volk in het centrum van de stad. Volgens lokale media zaten er zes mensen in het voertuig, dat ook gasflessen vervoerde. Ook zou er voor het busje tot stilstand kwam al brand geweest zijn in het voertuig. Dat vuur is inmiddels geblust.

Alle gewonden, onder wie de chauffeur, zijn naar het ziekenhuis gebracht, melden de Chinese media. Drie mensen zouden er ernstig aan toe zijn.

"Ongeval, geen terroristische daad"

Na onderzoek concludeerde de politie dat het om een ongeluk gaat en niet om een terroristische actie. De chauffeur van het busje, een veertigjarige man zonder strafblad, zou al rokend op een illegale manier gasflessen door het hart van de stad vervoerd hebben.

Op sociale media zijn beelden te zien van mensen die gewond op de stoep liggen naast het Starbucks Café waar het busje tot stilstand kwam. Het Plein van het Volk ligt aan de rand van de populaire winkelstraat Nanjing waar ook een druk metroknooppunt ligt. 

Het ongeval vond rond negen uur 's morgens lokale tijd plaats, toen het druk was op straat.

Zicht op Shanghai.
REUTERS Zicht op Shanghai.
Mensen op de Bund in Shanghai.
EPA Mensen op de Bund in Shanghai.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jonathan Xu

  Gasflessen vervoeren is 1 van de vele dingen die hier gebeuren en niet goedgekeurd worden als 'normale gang van zaken' in België hoor

 • Eddy van Dorst

  ik dacht dat het andere woord voor terrorisme tegenwoordig verstrooid was

 • danny yde

  yep, de Chinezen liegen minder dan Israel.

 • Mustafa Weinbaum

  Een brandend busje vol gasflessen dat inrijdt op een drukbezochte Starbucks... "Geen terreur", denkt de politie. Maar wat denkt u?