17 kerkgangers gedood in Nigeria

Nigeriaanse agenten  in de stad Abuja. (archieffoto)
REUTERS Nigeriaanse agenten in de stad Abuja. (archieffoto)
Onbekenden hebben in het dorp Omoku in het zuiden van Nigeria het vuur geopend op kerkgangers. Daarbij zijn zeker zeventien mensen om het leven gekomen. Volgens een functionaris verlieten de slachtoffers maandag de mis ter gelegenheid van het nieuwe jaar toen ze onder vuur werden genomen.

Ook raakte een onbekend aantal mensen gewond. "Het was een willekeurige aanval. Ze schoten op iedereen die ze op straat zagen", lichtte de functionaris dinsdag uit. De daders zijn voortvluchtig. Tot nu toe is het onbekend wie er achter de aanslag zit.

De autoriteiten vermoeden dat een bende, die verantwoordelijk wordt gehouden voor talrijke moorden en ontvoeringen in het gebied van de olierijke Niger-delta, de aanslag heeft uitgevoerd.

Een andere regio, het noordoosten van het West-Afrikaanse land, wordt regelmatig getroffen door aanslagen van de islamitische terroristische groepering Boko Haram. Tot nu toe hebben de fundamentalisten nog geen aanslagen of moorden gepleegd in het overwegend christelijke zuiden van het land.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • urbain souffriau

    Als je de foto bekijkt zie je genoeg! Geef ze een wapen en ze denken oppermachtig te zijn!