17-jarig meisje doodgestoken in Londen, vijfde slachtoffer mesaanval in acht dagen

Het meisje werd met steekwonden aangetroffen in een park.
Google Maps Het meisje werd met steekwonden aangetroffen in een park.
In de wijk Harold Hill in het oosten van Londen is een 17-jarige meisje gisterenavond doodgestoken in een park. De reden voor de fatale steekpartij is onduidelijk. Het gaat om het vijfde dodelijke slachtoffer van een mesaanval in amper acht dagen tijd in Londen.

Het meisje werd nog behandeld door toegesnelde urgentieartsen, maar reanimatie mocht niet meer baten. Ze stierf ter plaatse aan haar verwondingen. Scotland Yard is een onderzoek opgestart, een verdachte is er nog niet. De politie roept getuigen op zich te melden en er zal een autopsie worden uitgevoerd.

De Britse hoofdstad wordt al maandenlang geteisterd door mesaanvallen. In totaal werden er vorig jaar 128 mensen vermoord in Londen, 24 daarvan waren tieners.

Sadiq Khan, burgemeester van Londen, veroordeelde de aanval. “Geschokt door de dodelijke mesaanval op een 17-jarige meisje in Havering”, tweette hij. “Mijn gedachten zijn bij haar nabestaanden. Het maakt me kwaad dat gewelddadige criminelen jonge Londenaars met nog een heel leven voor hen aanvallen. Ik roep iedereen met informatie op de politie te contacteren.”
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Johny deman

    nieuwe vorm van terrorisme?

  • Filip Desmedt

    Een copy-cat die aan het rondlopen is ? Eentje die denkt dat hij de moderne Jack the Ripper is ? Of zijn het lustmoorden ... Erg voor de meisjes , hun leven moest nog beginnen . Sterkte aan de ouders en familieleden ....

  • Severine Cap

    17 jaar, dat is een ramp! Sterkte aan haar familie!