150 betogers op Antwerpse klimaatmars

150 actievoerders trokken door de Antwerpse binnenstad.
BELGAONTHESPOT 150 actievoerders trokken door de Antwerpse binnenstad.
In Antwerpen zijn deze middag zowat 150 klimaatactivisten door de binnenstad getrokken. Strikt genomen ging het gezien de vakantieperiode niet om een spijbelactie, maar toch was de opkomst weer iets groter dan de voorbije weken. Het was de tiende Antwerpse editie van de klimaatmars.

Initiatiefnemers Youth for Climate en Students for Climate Antwerp kregen ook ditmaal de steun van enkele vertegenwoordigers van Grootouders voor het klimaat. Enkele andere opvallende aanwezigen waren een twintigtal leden van een internationaal jeugdkoor dat deze week in Antwerpen verblijft voor een concert en  Groen-Kamerlid Kristof Calvo. De betogers scandeerden slogans als "What do we want? Climate justice! When do we want it? Now! " en "Change the system, not the climate! ".

De delegatie van Grootouders voor het klimaat.
BELGAONTHESPOT De delegatie van Grootouders voor het klimaat.
De actievoerders in de Antwerpse binnenstad
BELGAONTHESPOT De actievoerders in de Antwerpse binnenstad8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • DAVID VAN LAER

  De wereld heeft al ergere dingen meegemaakt dan deze klimaatopwarming. Het enige verschil met vroeger is dat er nu een soort rondloopt die denkt dat ze een miljarden jaren oud proces van afkoeling en opwarming kan beheersen. Wetenschappelijk is reeds aangetoond dat dit niet mogelijk is, enkel een beetje vertragen.

 • raf janssens

  Zonder de bomma's en Calvo amper jonge betogers. Na de ongenuanceerde euforie komt de zin voor realiteit eindelijk terug naar boven. Wie de financiële en sociale impact ziet die verbonden is met alle ondoordachte eisen verandert al snel van gedachten. Mijn hoed af voor jullie strategie om de jongeren te mobiliseren, maar te vroeg de spurt aangetrokken is altijd verloren beste groene politici.

 • anna vandenberg

  Ze zijn zo met het klimaat begaan dat ze één vliegvakantie niet kunnen missen, maar volgens Bart Peeters is een vliegtuigreis milieuvriendelijker dan vlees eten, ik wist niet dat vakantie nodig is om te overleven. De dag dat ze zelf een inspanning moeten leveren en niet meer in de belangstelling staan is het gedaan met de klimaatbetogers. De Groene opa's en oma's maken ook ze graag verre reizen buiten de vakantie dat is goedkoper, vraag het maar aan Mieke Vogels.

 • Bruno Suykens

  Dat Calvo daar was mag ons niet verbazen. Dwarsligger pur sang die nog nooit iets constructiefs heeft uitgespookt. Alva had tenminste het voordeel van de duidelijkheid. Wat van deze mislukte Don Quichote niet kan gezegd worden.

 • vanaeken jokke

  Als de opa's en oma's afhaken is het verschil overduidelijk er is een overgrote meerderheid die de klimaat activisten niet steunen.