150.000 mensen manifesteren in Berlijn tegen racisme

Christoph Soeder/dpa-Zentralbild
Ongeveer 150.000 mensen hebben vanmiddag meegelopen in een demonstratie tegen racisme in Berlijn. Dat zijn er een pak meer dan de 40.000 die werden verwacht, zeggen de organisatoren.

Toen de eerste demonstranten de Brandenburger Tor bereikten, stonden de laatste deelnemers nog goed twee kilometer verderop aan de Alexanderplatz. De betoging eindigde aan overwinningszuil aan de dierentuin, waar verschillende optredens plaatsvonden.

AP

"We zijn zeer tevreden met de opkomst", zei Felix Müller van het initiatief "Ondeelbaar", aan het Duitse persbureau dpa. "Dit bevestigt dat veel mensen een teken tegen rechts en voor solidariteit hebben willen geven."
Onder het motto "Voor een open en vrije samenleving - Solidariteit in plaats van uitsluiting" had de alliantie "Ondeelbaar" opgeroepen tot het protest. Het is gericht tegen rechtse opruiing, discriminatie, de vluchtelingensterfte in de Middellandse Zee en bezuinigingen op het sociale systeem.

EPA23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eric Grosemans

  Frank Ketzman, zullen uw redenering even doortrekken? In 1996 kwamen in Brussel 300000 mensen op straat in wat men, "de witte mars" noemden. 300000 op een totaal van 10 miljoen inwoners is niet erg veel he? dat is ook maar 3%. Zouden die 97% niet aanwezigen dan een andere mening gehad hebben?

 • Luc Van Hauwermeiren

  We hebben toch duurbetaalde correcte politiekers in Europa ,die hier de wetten maken, Dus racisme bestaat gewoon niet zo simpel is het.

 • cecil atherton

  Francois Peters, U kan er misschien de kranten van in die tijd op naslaan. Zo heeft u ineens alle kanten van het verhaal en kan u er na een tijdje de feiten zo uit filteren. Zeer, zeer verhelderend, vooral als u bepaalde artikels van de jaren 20 er ook nog eens bij betrekt. Het vergt wat inspanning maar het is dan ook ineens duidelijk wat er nu in 2018 precies gaande is.

 • piet devlieger

  Ze protesteren onder andere tegen de bezuinigingen op het sociale systeem. Hebben ze zich al afgevraagd waardoor die bezuinigingen ontstaan zijn ? België is ziek maar Duitsland is minstens zo ziek.

 • philippe dusablon

  145 000 vreemdelingen die gaan marcheren dus en 5000 duitsers, smalle opkomst.