15 mensen verhongerd op Middellandse Zee

(archiefbeeld)
EPA (archiefbeeld)
Zeker vijftien mensen, migranten, zijn omgekomen door honger en dorst na een dagenlange beproeving op de Middellandse Zee. Dat meldt een woordvoerder van de Libische kustwacht vandaag.

De boot, die twaalf dagen geleden vertrok, kwam in de problemen toen de motor stilviel op zee in slechte weersomstandigheden, zegt woordvoerder Ayub Kasim. De boot spoelde uiteindelijk aan in de buurt van de stad Misurata aan de Libische kust. Van de 25 opvarenden hebben er 10 het overleefd. De andere zijn omgekomen door honger en dorst.

De Middellandse Zee oversteken is aanzienlijk gevaarlijker geworden. Tussen januari en juni 2018 kwam een op de achttien migranten die de oversteek waagde om het leven, zegt het VN-vluchtelingenagentschap UNHCR. Er zijn veel minder burgerlijke reddingsschepen aanwezig op de Middellandse Zee, onder druk van bepaalde Europese regeringen en politici. UNHCR merkt een duidelijk verband. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Annie Broeckx

    Er zijn "veel minder burgerlijke schepen in de Middellandse zee " lees" reddingschepen,waarom zijn er dan vroeger niet veel meer aan de ketting gelegd??

  • Wilaiwan Chaiyapuek

    Hebben ze een bootje over het hoofd gezien aan de kust ? straf, ze liggen er pertang op te wachten.

  • Juliaan Van Reeth

    Beseffen al die voorstanders van het migratiepact wel dat er dan nog meer slachtoffers gaan vallen? Deze tsunami kan alleen maar tegengehouden worden met drastische maatregelen en niet met een pact dat de levensgevaarlijke oversteek nog aantrekkelijker maakt voor de migranten. Wie wil dat op zijn geweten?