15-jarig Nederlands meisje springt voor trein na pesten

UNKNOWN
Voor de ogen van haar klasgenoten heeft een vijftienjarige leerlinge uit het Nederlandse Staphorst dinsdag een einde aan haar leven gemaakt. Op weg van huis naar school sprong zij bij een spoorwegovergang voor de trein vlak voor de school zou beginnen. Pesten zou de oorzaak zijn van de wanhoopsdaad van de vmbo-leerlinge van AOC Terra in Meppel, meldt De Stentor. De school doet een onderzoek naar de zelfmoord van de tiener.

Astrid Berendsen, van de raad van bestuur van de Nederlandse overkoepelende Onderwijsgroep Noord, is in het bezit van een brief van het meisje, maar over de inhoud doet zij geen mededelingen. School AOC Terra zegt ook van de brief af te weten en die in het onderzoek te zullen betrekken.

In de brief zou de leerlinge kinderen die haar hebben gepest bij naam noemen. Berendsen: "We stellen als school een onafhankelijk onderzoek in. We hopen zodoende de oorzaak van deze dramatische gebeurtenis te achterhalen. Dat gebeurt 'uiteraard' in overleg met haar ouders. We hebben veel contact met hen", vertelt zij aan de Stentor.

Voor de leerlingen die getuige waren van de zelfmoord is slachtofferhulp ingeschakeld. Ook is op school een stilteruimte ingericht.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij Tele-Onthaal (106 of www.tele-onthaal.be) of de Zelfmoordlijn (02-649.95.55 of www.zelfmoordlijn.be).