140 kilo cocaïne komt terecht bij Zwitserse supermarkten

Archiefbeeld.
Reuters Archiefbeeld.
In de Zwitserse supermarktketen Coop is in totaal maar liefst 140 kilo cocaïne aangetroffen die verstopt zat in bananendozen. De dozen waren al geleverd in minstens zes supermarkten, vooraleer iemand de drugs ontdekte.

Het was een medewerkers van de Coop-winkel in St.Gallen die bij het uitladen van een lading bananen plots op 50 kilo cocaïne stootte. In één van de dozen zat ook een GPS-tracker. Na die ontdekking werden de directeur van Coop in de ruime regio de opdracht om de nieuw binnengekomen lading bananen te checken. Daarop werd in een zestal andere vestigingen nog ongeveer 90 kilo cocaïne ontdekt.

Volgens de politie waren de bananen afkomstig uit Zuid-Amerika en waren ze naar Zwitserland gekomen na een tussenstop in Nederland. Wellicht liep er daar iets fout bij het uithalen van de drugs uit de container.

Lees ook:

CEO (77) in cel voor cocaïnesmokkel van 160 miljoen euro: ook echtgenote, zoon en twee andere familieleden opgepakt (+)

Van kleine dealer tot spilfiguur van de Antwerpse drugsmaffia: wie is ‘Dikke Nordin van den Dam’? (+)

Een stomme ruzie of drugsconflict? Wat zit er achter de mysterieuze “Tavernemoord”? (+)
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • james Verlinden

    Zozo, ff met 30% korting in de rekken zetten. Voor de avond valt, uitverkocht. Hihi-hi-hilarisch.