14-jarige scholier gedood bij protesten Venezuela

Bij anti-regeringsdemonstraties in Venezuela is een 14-jarige scholier om het leven gekomen. De jongen werd door het hoofd geschoten bij een confrontatie tussen de politie en de demonstranten. Hij overleed op weg naar het ziekenhuis.

Een foto van de zwaargewonde jongen, met rugzak om zijn schouders en bebloed hoofd, terwijl een omstander probeert het bloeden te stelpen, werd al snel verspreid via sociale media. Volgens de minister van Binnenlandse Betrekkingen Carmen Melendez zou een lid van de nationale politie verantwoordelijk zijn voor de dood van de jongen. De 23-jarige man zou al hebben bekend maar is nog niet officieel aangeklaagd.

De protestmars werd gehouden in de stad San Cristobal in het westen van Venezuela. Toen de demonstranten een groepje agenten tegenkwamen, zouden zij hen hebben achtervolgd op motoren. Om de betogers af te schudden, schoot een agent op de grond, aldus de politie. De tiener werd daarbij geraakt door een rubberen kogel.

De spanningen in Venezuela lopen hoog op vanwege de slechte economische situatie in het land en de arrestatie van oppositieleider Antonio Ledezma vorige week.