14 doden bij bloedbad in dorp in Mali

Archiefbeeld. Ook eind vorige maand werd in Mali een  dorp op brutale manier aangevallen.
AFP Archiefbeeld. Ook eind vorige maand werd in Mali een dorp op brutale manier aangevallen.
Bij een gewapende aanval op een Malinees dorp zijn zeker 14 doden gevallen. De Toeareg-minderheid werd door de aanvallers geviseerd. Waarschijnlijk is een jihadistische organisatie verantwoordelijk voor het bloedbad.

In het kleine Malinese dorpje Injagalane vond op zondag een bloedbad plaats. Enkele gewapende mannen stormden het gehucht binnen en openden het vuur op de mensen. Volgens de burgemeester van het gebied Menaka zouden 14 mensen gestorven, allemaal burgers. Verder werden ook een vrachtwagen en drie andere voertuigen in brand gestoken.

De burgemeester zelf uit geen verdenkingen, maar volgens een lokale Toeareg-militie werd hun volk in eerste instantie geviseerd. De Toeareg zijn een minderheidsgroep in Mali en werden ook bij gelijkaardige aanslagen al geviseerd.

Waarschijnlijk werd de aanval door jihadisten uitgevoerd. In het grensgebied met Niger zijn er vaker problemen met deze extremistische organisaties. Ze vielen in het verleden al meer dan eens Malinese en internationale troepen aan.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Luc Deboosere

    Wat een triestig schouwspel in deze arme landen, maar voor wapens en munitie is er altijd geld. Wie levert steeds maar die wapens?