Ga naar de mobiele website
^ Top

131 Mexicaanse gevangenen ontsnapten gewoon via de poort

afp
Eerder deze week vond in de Mexicaanse staat Coahuila een van de grootste gevangenisontsnappingen in de geschiedenis van het land plaats. Maar nu blijkt dat de gevangenen daarvoor niet echt veel moeite hebben moeten doen. Hoewel eerder gezegd werd dat de gevangenen tunnel gegraven hadden, blijkt dat de 131 gedetineerden de Piedras Negras-gevangenis gewoon via de poort verlaten hebben. Dat meldt de Amerikaanse televisiezender CNN.

Ook het aantal ontsnapte gevangenen werd eerder al bijgesteld, toen bleek dat drie gedetineerden zich hadden verstopt in de gevangenis, aldus CNN. Twee anderen werden opgepakt nadat ze betrokken waren in een schietpartij. De Mexicaanse politie werkt samen met de landmacht en de marine om de gevangenen te zoeken, maar tot nu toe zijn ze weinig succesvol geweest. Enkel een autodief kon al ingerekend worden.

Wie wel opgepakt zijn, zijn de gevangenisdirecteur en vijftien werknemers. Hen hangt een rechtszaak boven het hoofd, meldt persbureau AP. Volgens de politie zit het Zetas-kartel achter de ontsnapping. Het wordt onderzocht of er een verband bestaat tussen de ontsnapping en een schietpartij tussen veiligheidstroepen en gewapende mannen in het nabijgelegen dorpje Castanos.

Zeven meter lange tunnel
Eerder werd gezegd dat de gevangenen ontsnapt waren via een tunnel van 1,20 meter breed en zeven meter lang, die op een diepte van 2,90 meter was gegraven vanuit de voormalige schrijnwerkerij. De uitgang van de tunnel zou zich nabij een uitkijkpost bevonden hebben. De gevangenen zouden nadien zogezegd de prikkeldraad doorgeknipt om een na een te ontsnappen.

De gouverneur heeft een beloning van 200.000 pesos (12.000 euro) beloofd aan wie informatie levert die kan leiden tot de aanhouding van de ontsnapte gedetineerden.

Meer over


Meld een bug