13 doden en zo'n 150 gewonden bij protesten in India

Politie op straat in New Delhi na rellen over een omstreden burgerschapswet.
AFP Politie op straat in New Delhi na rellen over een omstreden burgerschapswet.
In India zijn bij demonstraties zeker 13 mensen om het leven gekomen. Dat vertelde een leidinggevende van een ziekenhuis in de meest door de onlusten getroffen zone aan het Franse persbureau AFP. Zo’n 150 anderen raakten gewond. De protesten in de Indiase hoofdstad New Delhi zijn gericht tegen een omstreden burgerschapswet.

Bij de demonstraties braken rellen uit tussen de duizenden voor- en tegenstanders van de nieuwe nationaliteitswet, die het makkelijker maakt voor niet-moslims uit buurlanden om Indiaas staatsburger te worden. Daarbij werden stenen naar elkaar gegooid. De politie zette traangas en rookgranaten in. “Sommige van de binnengebrachte mensen hadden schotwonden”, zo verklaarde Dr. Rajesh Kalra, afdelingshoofd in het Guru Teg Bahadur ziekenhuis.

De Amerikaanse president Donald Trump brengt momenteel een bezoek aan India. Maandag bezocht hij samen met first lady Melania de Taj Mahal. Vandaag staat een bezoek aan de hoofdstad en een staatsbanket met president Ram Nath Kovind op de agenda.

De Amerikaanse president Donald Trump schudt in New Delhi de hand van premier Narendra Modi.
AP De Amerikaanse president Donald Trump schudt in New Delhi de hand van premier Narendra Modi.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.