13 doden en tientallen gewonden bij aardverschuiving in Myanmar

Een modderstroom in de staat Mon.
AFP Een modderstroom in de staat Mon.
Bij een aardverschuiving veroorzaakt door felle moessonregens zijn in het oosten van Myanmar minstens dertien mensen om het leven gekomen en tientallen anderen gewond geraakt, zo hebben de plaatselijke autoriteiten vrijdag gemeld. Door overstromingen moesten al tienduizenden inwoners hun woningen verlaten.

Een modderstroom sleepte vanmorgen zestien huizen en een klooster mee in het dorp Thae Pyar Kone, in de zuidelijke staat Mon, vertelde Myo Min Tun, een plaatselijke functionaris. "De balans ligt momenteel op dertien slachtoffers en zeventien andere mensen werden naar het ziekenhuis van de hoofdstad van Mon, Mawlamyine, gebracht", zei hij.

Er wordt nog gezocht naar overlevenden en slachtoffers die de ramp niet overleefden. Arbeiders proberen ook de hoofdweg van Mawlamyine naar Rangoon, de grootste stad van Myanmar, vrij te maken. Op sommige plekken is de weg met 2 meter puin bedekt is, zei Myo Min Tun nog.

Reddingswerkers zoeken naar overlevenden.
AFP Reddingswerkers zoeken naar overlevenden.

Stortregens

Door stortregens zijn in het hele land rivieren uit hun bedding getreden. Luchtbeelden toonden dat een zone in de streek van Bago een immens meer was geworden. Alleen daken van huizen staken boven het water uit van de overstroomde rivier Sittaung, terwijl inwoners te voet of per boot probeerden te vluchten.

Volgens de autoriteiten zijn minstens 30.000 mensen op de vlucht, vooral in de regio Bago en in de staten Mon en Karen. Velen zochten hun toevlucht tot kloosters. 

De overstroming veroorzaakte een gat in de weg in Mawlamyein.
AFP De overstroming veroorzaakte een gat in de weg in Mawlamyein.
AFPReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.