129 arbeiders gered van vermoedelijk misbruik in Mexico

De Mexicaanse autoriteiten hebben 129 arbeiders gered, onder wie 121 vrouwen en 6 minderjarigen, die fysiek en seksueel zouden misbruikt zijn in een textielfabriek in het westen van Mexico. De uitbaters van de fabriek zijn Zuid-Koreanen. Dat zei de regering gisteren.

De vier zijn ter beschikking gesteld van het parket van de staat Jalisco, nadat ze door de vermoedelijke slachtoffers zouden geïdentificeerd zijn als de eigenaars of verantwoordelijken van de onderneming Yes International, zegt het Nationaal Instituut voor Migratie.

De autoriteiten voerden woensdag een huiszoeking uit in de lokalen van de onderneming in de stad Zapopan na een anonieme tip, zegt de coördinator van het instituut, Ardelio Vargas Fosado. De werknemers zeggen het slachtoffer te zijn van "fysiek en seksueel misbruik, bedreigingen, psychologiche druk en uitputtende werkdagen".

De autoriteiten onderzoeken of de kinderen misbruikt of verkracht zijn, zei de procureur van Jalisco, Luis Carlos Najera. De vier Koreanen konden niet bewijzen of ze legaal in Mexico waren.