12-jarig meisje maandenlang verkracht door minstens 18 mannen in India

Een man probeert het traliewerk van de ramen van een politiewagen te trekken waarin de verdachten worden vervoerd.
REUTERS Een man probeert het traliewerk van de ramen van een politiewagen te trekken waarin de verdachten worden vervoerd.
De Indiase politie heeft achttien mannen gearresteerd die een meisje van twaalf jaar herhaaldelijk zouden hebben verkracht. Onder de verdachten zijn bewakers, liftmonteurs en loodgieters die in het gebouw werkten waar het meisje woonde in de stad Chennai. Volgens verschillende kranten zouden er nog minstens vier daders op vrije voeten zijn.

Het misbruik vond plaats in leegstaande appartementen over een periode van zeven maanden. Het meisje werd bedreigd en durfde aanvankelijk geen hulp te zoeken. Afgelopen weekend vertelde zij het uiteindelijk aan haar oudere zus die alarm sloeg, aldus Britse media. 

De Indiase regering paste eerder dit jaar het strafrecht aan waardoor op het verkrachten van kinderen jonger dan twaalf jaar de doodstraf staat. Voor verkrachting van tieners tussen de twaalf en zestien jaar staat minimaal twintig jaar cel. India werd eerder opgeschrikt door meerdere grote verkrachtingszaken.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Caroline Bex

    Walgelijk! De scheefgetrokken verhouding man-vrouw in India leidt tot een vrouwonvriendelijke machomaatschappij met een boel gefrustreerde mannen... Vrouwen en zelfs meisjes zijn er loslopend wild!

  • Djambo Karibu

    er is toch iets serieus mis in de bovenkamer van de Indiase mannen. Dit is al het zoveelste geval