112-jarige Japanner is de oudste man ter wereld

Chitetsu Watanabe (112) is de oudste man ter wereld.
AFP Chitetsu Watanabe (112) is de oudste man ter wereld.
Guinness World Records heeft vandaag de 112-jarige Japanner Chitetsu Watanabe erkend als de oudste levende man ter wereld. Hij ontving een officieel certificaat, meldde de organisatie in een mededeling.

De man kreeg de titel nadat zijn voorganger Masazo Nonaka, ook een Japanner, op 20 januari vorig jaar overleed op de leeftijd van 113 jaar. Watanabe werd geboren op 5 maart 1907, en woont in een bejaardentehuis in Niigata, in Centraal-Japan. Vandaag leidt hij niet zo'n actief leven meer, maar tot vorige zomer deed hij dagelijks sport- en wiskundeoefeningen. 

Nadat hij afstudeerde aan de landbouwschool verhuisde Watanabe naar Taiwan, waar hij achttien jaar in een Japanse suikerfabriek werkte. Tijdens de Tweede Wereldoorlog diende hij in het Japanse leger, en erna keerde hij terug naar zijn geboortestad Niigata. Daar werkte hij tot zijn pensioen als ambtenaar. 

De man vertelde aan lokale media vorig jaar dat het geheim van een lang leven is "je niet te ergeren en een glimlach op het gezicht te bewaren". Hij heeft vijf kinderen, twaalf kleinkinderen, zestien achterkleinkinderen en een achterachterkleinkind. 

Ook de oudste levende vrouw woont in Japan. Kane Tanaka vierde in januari haar 117de verjaardag.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • patrick geerinck

    tja das nu eens nen kranige ouwe pee se.respect.