11 miljoen euro belasting ontdoken: 45 miljoen illegale sigaretten in beslag genomen in Nederland

(archieffoto)
Repro Peter Vanderveken (archieffoto)
De Nederlandse fiscale opsporingsdienst FIOD heeft 45 miljoen sigaretten in beslag genomen bij huiszoekingen in onder meer Rotterdam, Rijswijk en Schiedam. Op de sigaretten is geen accijns en omzetbelasting betaald, waardoor voor ongeveer 11 miljoen euro aan belasting ontdoken werd. De sigaretten worden vernietigd.

Bij de actie zijn drie mannen van 47, 56 en 58 jaar aangehouden op verdenking van grootschalige sigarettensmokkel. Verder is in Rotterdam een vrachtwagenchauffeur ingerekend wiens voertuig in een loods werd aangetroffen vol illegale sigaretten. Ook legde de FIOD beslag op 130.000 euro contant geld, twee vrachtwagens en een bankrekening.

De drie verdachten van grootschalige sigarettensmokkel zouden deel uitmaken van een criminele organisatie die per zeecontainers sigaretten naar Nederland laat komen. Volgens de bijbehorende transportdocumenten zouden de sigaretten daarna naar een land buiten de Europese Unie gaan. Tijdens het vervoer in Nederland worden echter bijna alle sigaretten uit de containers gehaald om ze vervolgens illegaal te verkopen in Nederland en andere Europese landen.

Bekijk ook:

Sjoemelsigaretten: tot 17 keer schadelijker

Roltabak en sigaretten krijgen neutrale verpakking

Raven ruimen sigarettenpeuken op
6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Freddie Lamers

  Daniel bamps...inderdaad de roverheid zit daar meer over in.

 • mark germanus

  Daar is de staat super snel op,ontduiken van invoerrechten en taksen op tabak en alcohol en de straffen( boetes) zijn niet mals! Stel je voor dat de gewone burger dit goedkoper zou kunnen aanschaffen, het land zou failliet gaan en de politiekers geen vet inkomen meer !

 • Theo Striem

  Illegaal en met taxband legaal Of je rookt met of zonder taxband het blijft ongezond en zonder taxband ongezond voor papa staat

 • Jurgen Latet

  En met hoeveel zijn we die ook zo iets doen, en waar gaan ze dat geld dan halen van wie gaan ze dat afpakken nul noppen niks ze hadden ze beter eerst laten verkopen en dan op pakken.

 • Jan Van Overveldt

  Per sigaret zou er 0,24 Euro ontdoken zijn en op een pakje 20 sigaretten 4,88 Euro. Kassa kassa voor Nederlandse (r)overheid...