11 migranten overleven in dichtgelijmde vrachtwagen dankzij lading Belgische chocolade

De truck vervoerde een lading Belgische chocolade.
Thinkstock De truck vervoerde een lading Belgische chocolade.
In het Verenigd Koninkrijk zijn zaterdag elf immigranten aangetroffen die opgesloten zaten in een vrachtwagen waarvan de sloten vastgelijmd waren. Tien Irakezen en een Afgaan overleefden op de lade dure Belgische chocolade aan boord van de truck. Onder hen ook zes minderjarigen.

De illegale migranten werden ontdekt toen de vrachtwagen halt hield aan een truckstop en voorbijgangers hoorden dat er "geroep" uit de laadruimte kwam. De politie kwam ter plaatse, maar moest de brandweer erbij halen om de truck te openen. De sloten waren immers dichtgelijmd, zo vertellen ooggetuigen.

Gebonk en geroep

Dave Thomas , de uitbater van het Willoughby Hedge Layby Cafe, het zaakje aan de truckstop langs de A303 nabij Westminster, was erbij: “Ik zat in het café samen met drie andere chauffeurs toen iemand binnenkwam en zei dat er aan de zijkant van een van de trucks een luid gebonk was,” vertelt hij. “We wisten allemaal meteen wat het gebonk en geroep betekende. Het is hier de voorbij vijftien jaar nog twee keer gebeurd, denk ik."

Thomas was er getuige van hoe de brandweer de sloten moest openbreken. “Het is blijkbaar een typisch trucje van de bendes die deze mensen het land binnensmokkelen. Ze krijgen hen in de truck, vervangen en beschadigen de sloten en plakken ze dicht zodat ze niet geopend kunnen worden.”

Belgische chocolade

“De groep zat in het achterste deel van de trailer weggemoffeld en ze hadden gegeten van de palet erg dure Belgische chocolade aan boord. Ze hebben blijkbaar erg veel geluk gehad, aangezien het hier om een koelwagen ging, maar het deel waarin de chocolade zich bevond, had een normale temperatuur,” aldus Thomas.

Volgens de politie van Warminster waren de kinderen tussen zes en vijftien jaar oud. De brandweer van Trowbridge die ter plaatse kwam, deelde aan The Telegraph mee dat er ook een baby aan boord was.

Er kwamen ambulances ter plaatse, de migranten werden medisch onderzocht en vervolgens aangehouden. De Britse immigratiedienst laat weten dat er stappen worden ondernomen om hen weer het land uit te zetten.
14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Michael Dimers

  Migranten werden onderzocht !!! Wie gaat dat weer betalen ??? Begin met extreem strenge grenscontroles in te richten. Velen nemen een griepprik omdat voorkomen beter is dan genezen. Wel dan ????

 • Hugo Huybrechts

  Wat hebben die dan gedronken? Of zat er ook een pallet Leffe in die vrachtwagen?

 • Dries Peeters

  6 "minderjarigen" die eruitzien zien als 40'ers

 • Marco Par

  Bruine chocolade??? Hoe racistisch!

 • Piet Beukenoot

  En de vrachtwagenchauffeur moet opdraaien voor de opgegeten en onverkoopbaar geworden lading chocolade.