11 kilo harddrugs aangetroffen op Nederlands marineschip

Marineschip Zr.Ms. Johan de Witt
ANP Marineschip Zr.Ms. Johan de Witt
De politiedienst Koninklijke Marechaussee heeft bij het doorzoeken van de Zr. Ms. Johan de Witt in Den Helder gisteren harddrugs aangetroffen. Het marineschip was donderdag teruggekeerd uit het Caribisch gebied. Een gecombineerd zoekteam van de marechaussee en douane trof de drugs aan boord van het marineschip aan verstopt in pakketten. Het gaat om ongeveer 11 kilo harddrugs, vermoedelijk cocaïne, meldde het ministerie van Defensie vandaag.

Het doorzoeken begon afgelopen vrijdag onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost-Nederland in het kader van een lopend drugsonderzoek. Na de aanhouding van een Nederlandse militair op 24 september op Curaçao waren er sterke aanwijzingen dat er verdovende middelen aan boord waren. Daarom was besloten bij terugkeer van het schip uit het Caribisch gebied een grote zoekactie te starten. Dat gebeurde onder meer met honden van de douane en inzet van veel mensen. 

Donderdag is al het personeel bij het van boord gaan gecontroleerd. Ook drie helikopters die aan boord stonden zijn doorzocht. Daarbij was niets aangetroffen.

De eerder aangehouden militair, een man van 23 jaar uit Haarlem, zit nog in hechtenis. Het onderzoek richt zich vooral op zijn betrokkenheid. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • guido vermeyen

    Wie verdenkt nu een marineschip..Tegenwoordig is iedereen potentieel gebruiker / dealer....kijk naar dalende "oma's en kleinkinderen" die een zaakje runnen....Marine schepen meren aan in exotische gebieden en de verleiding is groot drugs te smokkelen....ja , wie controleert er nu marineschepen...en dan de diplomaten..wat verzeulen die allemaal als ze ergens naar toe vliegen, ze zijn onschendbaar...

  • Paul Hendriks

    Een voorbeeldstraf van 50 jaar zou hier op zijn plaats zijn