11-jarige schiet inbreker in been: "Hij huilde als een baby"

Chris leerde de inbreker een lesje.
kos Chris leerde de inbreker een lesje.
Een Amerikaanse jongen van elf heeft een inbreker in een been geschoten, en lachte hem daarna vierkant uit op televisie. "Hij huilde als een baby", vertelde Chris Gaither aan de nieuwszender WVTM-TV.

Chris Gaither hoorde de inbreker en ging een kijkje nemen. Gewapend met een mes ging de jonge knaap op zoek naar de onverlaat. Toen de inbreker het mes zag, bedreigde hij Gaither met de dood. "Hij kwam de trappen af en zei dat hij me ging doodschieten", aldus de jongen die alleen thuis was. Onbevreesd greep hij op zijn beurt naar een schietijzer en verwittigde de inbreker. "Maar die dacht waarschijnlijk dat ik een speelgoedwapen had, want hij maakte zich niet echt druk. Hij bleef maar rondlopen", aldus de knaap.

12 schoten
Toen de inbreker met spullen aan de haal wilde gaan, was de maat vol voor Gaither. Hij opende het vuur op de vluchtende inbreker, en het laatste van twaalf schoten raakte de man in een been. "Ik schoot op de tas die hij droeg en raakte hem ook in een been. Hij begon te huilen als een baby."

De inbreker werd gewond afgevoerd naar een ziekenhuis. "Ik hoop dat hij zijn lesje geleerd heeft. Hij moet hier niet meer langskomen om spullen te stelen", klinkt het ferm. De jongen had ook nog een boodschap voor de man. "Geloof in God. Wees dapper en alles komt in orde."

Chris woont in Talladega, Alabama en riskeert geen vervolging. In die Amerikaanse staat mogen bewoners straffeloos het vuur openen op inbrekers, schrijft de New York Post.