11-jarige jongen sterft nadat hij vriendje uit bevroren vijver redt, maar dan zelf komt vast te zitten

New York City Fire Department (FDNY)
Een 11-jarige jongen uit New York is overleden nadat hij zijn vriendje, die in een bevroren vijver was gevallen, uit het ijskoude water redde.

De twee jongens waren aan het spelen aan de Strack Pond in het Forest Park in Queens, New York toen de vriend van Anthony Perez (11), Juan Umpierrez (12), plots door het ijs zakte. Anthony trok zijn makker uit het water, maar raakte er vervolgens zelf niet meer uit. Voorbijgangers belden de hulpdiensten. 

Twee brandweermannen doken in de vijver om de jongen te redden. “Ze moesten met hun handen door het ijs breken om bij hem te geraken”, verklaart hulpsheriff George Healy in een statement. "Vervolgens moesten ze onder het ijs gaan om hem te vinden." Volgens de brandweer bevond Anthony zich op dat moment al zo'n 15 meter van de oever. Hij kreeg ter plaatse de eerste zorgen toegediend en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gevoerd. Daar konden dokters helaas enkel nog zijn dood vaststellen.

De brandweermannen werden zelf ook even opgenomen in het ziekenhuis met onderkoelingsverschijnselen. De 12-jarige Juan kwam er met de schrik vanaf. “Hij is een held”, vertelt de buurvrouw van Anthony aan NBC New York.

De hulpsheriff roept ouders op om hun kinderen weg te houden van bevroren waterdelen. “Er staan waarschuwingsborden langs alle plassen in de stad. Zeg tegen je kinderen dat het ijs niet veilig is, dat het hun gewicht niet zal kunnen dragen en dat het tragische gevolgen kan hebben. Vaak ziet het ijs er wel veilig en dik uit, maar is dat niet het geval.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.