11-jarig meisje bevallen, broer (14) is vermoedelijke vader

(Beeld ter illustratie)
Thinkstock (Beeld ter illustratie)
Een amper 11-jarig meisje is vrijdag in een ziekenhuis nabij de Spaanse stad Murcia bevallen. Ze bracht een zoontje ter wereld. Haar veertienjarige broer is vermoedelijk de vader van het kind. De politie onderzoekt de mogelijke incestzaak.

Noch het meisje, noch haar ouders waren op de hoogte van de zwangerschap. De familie verhuisde jaren geleden vanuit Bolivië naar  Murcia. Hun identiteit is niet vrijgegeven.

Het meisje klaagde vrijdag over hevige aanhoudende maagpijnen, waarop haar ouders een ambulance belden. De spoedarts en verplegers realiseerden zich snel dat het meisje hoogzwanger was en op het punt stond te bevallen. Ze beviel in het ziekenhuis nog voor ze de kraamafdeling had bereikt.

Indien blijkt dat de 14-jarige broer de vermoede verwekker van het kind is, deed hij dit op 13-jarige leeftijd. Te jong om strafrechterlijk vervolgd te worden in Spanje.

De politie heeft de gezinsleden inmiddels verhoord en nam ook DNA-stalen. De jonge moeder en het babyjongetje verkeren in goede gezondheid.

Een meisje dat op elfjarige leeftijd bevalt is zeer uitzonderlijk in Spanje, maar niet ongezien. In november 2010 beviel een tienjarig meisje van Roemeense origine in de de Andaloesische stad Jerez de la Frontera.

De elfjarige beviel in dit ziekenhuis nabij de stad Murcia.
Google Street View De elfjarige beviel in dit ziekenhuis nabij de stad Murcia.20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Shakira moessa

  Lieve van Damme heb zelf een groot gezin en daar heeft het absoluut niks mee te maken.. ! Ze zijn evengoed opgevoed dan kleine gezinnen.. dus stop met zeveren ! Als ouder kies je voor een groot of een klein gezin en je voed je kroost op met normen en waarden. Je moet niet stigmatiseren. Grote gezinnen zijn niet marginaal !!!!

 • Shakira moessa

  Wat voor ouders zal dat meisje hebben... ? opsluiten ..

 • Sonja Geirland

  Amai niet weten dat je kind zwanger is ?????? Komaan zeg dat zie je toch wel e hhhhh blijkbaar werd er niet veel naar gekeken , man man man das erg

 • Sanne Vermeulen

  Je merkt het toch als je zwanger bent

 • Thierry Van steenbergen

  dit gebeurde 100 jaar geleden ook al hoor, enkel werd het meisje toen door de kerk "opgevangen" en werd het kind afgestaan.... Niet speciaal van deze rijd. Wel erg genoeg voor het meisje zelf.