11 gewonden bij schietpartij in populaire wijk in New Orleans

De schoten werden in de vroege ochtend gelost.
WWLTV De schoten werden in de vroege ochtend gelost.
In de Amerikaanse stad New Orleans zijn zondagavond elf gewonden gevallen bij een schietpartij in een toeristische wijk in het centrum. Dat heeft de politie van de stad bekendgemaakt. De toestand van twee slachtoffers is kritiek. 

De schietpartij vond iets voor 3.30 uur lokale tijd plaats in Canal Street in French Quarter, een drukke winkelstraat in de buurt van hotels. Het historische hart van de stad staat bekend om het bruisende nachtleven. Een politiepatrouille die al ter plaatse aanwezig was voor de Bayou Classic, een American football-wedstrijd die traditioneel in het eerste weekend na Thanksgiving doorgaat, reageerde onmiddellijk. 

AP

Op het moment van de feiten waren er veel mensen in de omgeving, waardoor het moeilijk was om te bepalen wie de schoten afvuurde. Aanvankelijk dachten de agenten ook dat zij beschoten werden. De politie pakte uiteindelijk een persoon op, maar het is onduidelijk of dit individu ook echt een rol speelde bij de schietpartij. Zijn betrokkenheid wordt momenteel onderzocht. 

“Tien van de in totaal elf slachtoffers, van wie er twee in kritiek toestand zijn, zijn overgebracht naar lokale medische instellingen voor behandeling”, aldus de autoriteiten in een persverklaring. 

AP

Vijf slachtoffers werden naar het University Medical Center gebracht, de vijf anderen worden verzorgd in het Tulane ziekenhuis. Het elfde slachtoffer ging zelf naar een ziekenhuis in de buurt. Eén slachtoffer kreeg een kogel in de borst, iemand anders werd getroffen in de romp. Volgens een politiewoordvoerder raakten er geen agenten gewond. 

Meer details over de schietpartij zijn op dit moment niet bekend. 

APReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.