100-jarige vrouw naait meer dan 1000 jurkjes voor Afrika

Lilian Weber met enkele van de jurkjes die ze maakte en rechts een Afrikaans meisje in een creatie van de eeuwelinge.
Fox News Lilian Weber met enkele van de jurkjes die ze maakte en rechts een Afrikaans meisje in een creatie van de eeuwelinge.
Lillian Weber uit de Amerikaanse staat Iowa heeft de klus geklaard die ze zichzelf vier jaar geleden oplegde. In 2011 besloot Weber dat ze vóór haar honderdste verjaardag duizend jurkjes voor Afrikaanse kinderen zou maken. Inmiddels is ze 100 jaar en heeft ze 51 jurkjes meer dan haar beoogde duizend stuks bij elkaar genaaid.

Het ging de voormalige kleermaakster niet alleen om kwantiteit, maar ook om kwaliteit. "Ze heeft alle jurkjes gepersonaliseerd. Zomaar een paar jurkjes maken, vond ze niet goed genoeg. Ieder jurkje heeft prachtige details, waardoor je direct ziet dat ze van Lillian zijn. Ze wilde de kinderen iets moois bieden", zegt haar dochter tegen WQAD TV.

Weber werd op 6 mei honderd jaar en heeft de jurkjes geschonken aan 'Little dresses for Africa', een organisatie die al meer dan 3 miljoen jurkjes heeft uitgedeeld in 31 Afrikaanse landen.

Op haar 100ste verjaardag werd Weber in de bloemetjes gezet voor haar nobele prestatie. "Het is ongelooflijk wat ze voor ons heeft gedaan. Het zijn niet alleen veel, maar vooral ook prachtige jurkjes", aldus een woordvoerder van de organisatie tegen Fox News.